Intussen in Londen: de jaarlijkse ‘Summer Exhibition’ van de Royal Academy of Arts

De Royal Academy of Arts (RA) in Londen bij zijn 250 jarig bestaan in 2018 een aanzienlijke transformatie. De gebouwen in Piccadilly en Burlington Gardens werden verenigd, waardoor één uitgestrekte culturele campus ontstond. De prestigieuse school staat ook bekend om zijn jaarlijkse Zomertentoonstelling, die sinds de oprichting in 1768 onafgebroken wordt gehouden en open staat voor inzendingen wereldwijd. Schilderijen, beeldhouwwerken, films, architectonische modellen, foto’s en prenten vinden allemaal een plaats aan de muren en in de galerijen.

Leden van de Academie, oftewel Royal Academicians -die onder meer Tracey Emin als lid heeft, cureren de tentoonstelling en selecteren een breed scala aan kunstwerken van studenten en toonaangevende hedendaagse kunstenaars. Bij deze gelegenheid worden ook een groot aantal prijzen uitgereikt, waarvan je een overzicht vindt via deze link. Mis ook de tweede video niet hieronder, waar een aantal kunstenaars aan het woord komen die er een plekje vonden.

Wat er zoal te zien is ontdek je in de korte rondleiding hieronder, maar je kan het uiteraard zelf gaan ontdekken tot 18 augustus:

Author: The ArtCouch

Share This Post On

Submit a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Deel dit artikel op