Zes maanden volgde Frederic De Meyer kunstenares Sarah De Vos bij het maken van haar grootse werk Tutorial. Dit boek is het verslag van de gesprekken die hij in die periode met haar voerde, en de talrijke persoonlijke beschouwingen die ze opwekten over kunst.
Zijn bezoeken aan het atelier van Sarah De Vos, tussen januari en mei 2021, terwijl ze aan het werk was aan haar werk Tutorial, vormden voor Frederic De Meyer een uitgangspunt om te gaan mijmeringen over kunst, filosofie, Nick Cave en kwantumfysica, om er maar enkele te noemen. Hij noteerde deze gedachten, die ook een boeiende toegang bieden om het werk van een opkomend talent van nabij te volgen en te ontdekken. Het mag duidelijk zijn: dit is zeker geen gewoon kunstboek!
Getuigenissen
“Dit boek heeft een openheid: in een vlot leesbaar Nederlands poneert het heel wat bedenkingen of stellingen, maar op zo’n manier dat het de lezer uitnodigt tot eigen reflecties of stellingnames.” – Frank Maes, artistiek directeur, Emergent
“De Tutorial reeks van Sarah De Vos roept vragen op over verhullen en blootgeven. We krijgen toegang, de deur staat wagenwijd open, maar toch blijft er een mysterie hangen.” – Mieke Mels, curator, Mu.ZEE
“Een boek waarvoor je best al je vooropgestelde principes over kunstkritiek overboord gooit en genoeglijk toegeeft aan deze geheel nieuwe, onorthodoxe doch gepassioneerde benadering.” – Annelies Vanbelle, journalist
Het rijke beeldmateriaal bij de tekst leidt de kijker doorheen het ontstaan en de verschillende stappen van het kunstwerk. Het is daarom tegelijk een kijk- als een leesboek!
“De lezer wordt uitgenodigd om over mijn schouder mee te kijken naar wat ik over de schouder van een kunstenaar kan zien. De wording van een kunstwerk. Het is een uitnodiging naar de lezer om alle aarzelingen, alle verrassingen, alle plotwendingen die ermee gepaard gaan, mee te volgen“, zegt Frederic De Meyer, auteur van het boek.
Bestel nu!
Bestel jouw exemplaar nu online! Alle bestellingen worden vanaf 16 december per prior verzonden.
Vanaf 17 december zal het boek ook te koop zijn bij Copyright (Gent & Antwerpen), Corman (Oostende) en Theoria (Kortrijk).
Limited edition
Voor het verschijnen van dit boek maakte Sarah De Vos ook 50 unieke aquarellen. Deze werden in een limited edition gevoegd, die bestaat uit:
- Een van de 50 unieke aquarellen gemaakt door Sarah De Vos (127 – 169 mm);
- Een exemplaar van het boek, gesigneerd door Sarah De Vos;
- Een speciaal hiervoor gemaakte foedraal met magneetsluiting.
De limited editions die online worden gekocht worden verstuurd met verzekerde zending per BPOST, in een duurzaam postpakket in grasvezel.
Een ideale manier om een uniek werk te hebben van deze sterk opkomende kunstenaar!
Heb je vragen over deze limited edition? Neem contact op met Frederic De Meyer
Over de auteur en de kunstenaar
Frederic De Meyer
Na een carrière van twintig jaar in de technologiesector lanceerde Frederic De Meyer in 2015 TheArtCouch, een platform dat als doel heeft om Belgische kunstenaars meer bekendheid te verlenen bij een breed publiek. TheArtCouch is intussen uitgegroeid tot een multimediaal platform waar kunstliefhebbers op verschillende manieren kunst kunnen ontdekken.
Van Frederic De Meyer verscheen onder meer een catalogus over de Belgisch-Roemeense kunstenares Daniela Chirion (TheArtCouch Folio, 2021). Zijn teksten zijn opgenomen in de monografieën van Sarah De Vos (2021), Ulrike Bolenz (2021) en Frank Kenis (2022).
www.theArtCouch.be
Sarah De Vos
Sarah De Vos woont en werkt in Leuven. Ze studeerde schilderkunst aan Sint-Lucas Antwerpen en volgde een postgraduaat op De Ateliers in Amsterdam. Haar werk is reeds opgenomen in enkele vooraanstaande privécollecties en musea. Sarah maakte onder meer deel uit van de Biënnale van de schilderkunst in Deinze en de Triënnale van Brugge. Ze heeft momenteel een atelier in Cas-co, Leuven.
www.sarahdevos.be
Mecenaat
Dit boek is mogelijk gemaakt dankzij de steun van Paul Declercq en Marie-Rose Benoot, een koppel gepassioneerde kunstliefhebbers en -verzamelaars die onvermoeibaar Belgische kunstenaars ondersteunen, en hiermee ook bijdragen tot de groeiende belangstelling voor de hedendaagse kunstscene in België.
- Over de (taal)grens: Gaston Bertrand ‘Entre abstraction et figuration’, een leven lang schilderen - november 16, 2024
- Het jaarboek TheArtCouch 2024 verschijnt in december - november 9, 2024
- ‘Ricochets’ van Francis Alÿs, terugblik op een bijzonder project - november 9, 2024