Rufus Gallery viert haar 5 jaar met een ruime en gevarieerde selectie aan jonge kunstenaars

De tijd vliegt… Galerie Rufus in Gent viert al haar 5-jarig bestaan!

Het vergt heel wat moed om een kunstgalerie te openen, al zeker een met een specifieke smoel en focus. Gezien de achtergrond van graficus en bezieler van de galerie mag het niet verrassen dat hij een voorkeur heeft voor deze discipline, al houdt hij de deur regelmatig open voor andere.

‘Toegepaste kunst’, het blijft voor velen een miskende kunstvorm, al zijn er heel wat kunstenaars die zich met hart en ziel op deze vorm toeleggen. Waarom zouden kunstenaars zich dan ook beperken tot een enkele vorm om hun creatieve drang op bot te vieren? Het biedt in ieder geval een interessante kijk op deze kunstenaars, ook al zijn sommigen ervan beter en meer gekend omwille van andere kunstvormen.

In de afgelopen jaren zijn zo’n 30 kunstenaars gepasseerd, waarvan sommige werken me nog steeds bijblijven. Voor dit jubileum selecteerde Jens 25 kunstenaars, die de opdracht kregen om elk een serie van vijf werken te maken. Zoals je van kunstenaars mag verwachten, hebben sommigen die opdracht losjes geïnterpreteerd. Het resultaat levert niettemin een boeiende en gevarieerde tentoonstelling. Alle mogelijke emoties lijken er de revue te passeren in de vijftigtal werken die Jens selecteerde, van dromerig naïef tot ernstig maatschappijkritisch, van vrolijk figuratief tot hermetisch abstract.

Smaken kunnen verschillen, uiteraard, maar wat mij betreft viel alleszins het werk van Lidia Sciarrotta, of Arthur Devisscher bijvoorbeeld op. Gezien de bewust laag gehouden prijzen -Jens wil resoluut jonge kunstkopers aantrekken- haast onweerstaanbaar.

Let op: de expo is slechts vijf dagen open, vanaf woensdag 23 oktober. Geniet van deze kleine preview, maar mis het niet! Klik hier voor alle info.

Author: Frederic De Meyer

Share This Post On

Submit a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Deel dit artikel op